Kies voor een veilig strak dak… met Mastersystems

Foto dakrenovatieFoto dakrenovatie

Bij de verbouwing van een eengezinswoning in Turnhout, is gekozen voor dakafdichting met Mastersystems. De eigenaar van het huis heeft gekozen voor een grondige renovatie en wil per juni 2017 in het huis trekken. De oppervlakte van het dak zelf omvat 310 m2. De dakdekker heeft voor dit project Mastersystems aanbevolen. “Wij werken sinds jaar en dag met deze kwalitatieve EPDM-rubber. Alle daken die we met Mastersystems afdichten, liggen er enorm strak bij, zelfs tientallen jaren later, dankzij de dampdrukverdelende polyestercachering die de EPDM nog extra versterkt tegen mechanische beschadigingen. Nog een groot voordeel van de Mastersystems, is dat we geen kimfixatie nodig hebben, wat een enorme tijdswinst betekent voor ons.”

Zowel voor renovatie als voor nieuwbouw

Qua dakisolatie werd voor deze particuliere woning gekozen voor 12 cm Recticel Powerdeck F. Daaronder werd een V3-dampscherm gelegd.

DrukvatDe Mastersystems werd verkleefd met de contactlijm PX 300 met behulp van een drukvat. “Met een drukvat is het gemakkelijk om de lijm gelijkmatig aan te brengen, het gaat ook veel sneller dan manueel de lijm aan te brengen. Het verbruik van de contactlijm ligt ook beduidend lager dan als we de lijm zouden uitrollen met de hand, we gaan hier van 600gr/m² naar 350gr/m².

Dakrenovatie afgewerkt

Het dak van de woning zelf is trouwens niet de enige zone waar Mastersystems is aangebracht. De eigenaar van deze woning is een professioneel duiker, en is in het bezit van een eigen boot. Deze boot staat gestald in een groot magazijn dat achter de woning ligt: het magazijn werd opgehoogd, en voor het nieuwe dak werd ook voor afdichting met Mastersystems gekozen.
De eigenaar heeft met Mastersystems resoluut gekozen voor kwaliteit en duurzaamheid. Hij wil bovendien het helder regenwater dat gerecupereerd wordt op het gehele dakoppervlak gebruiken, en dat vormt geen enkel probleem dankzij het plaatsen van Mastersystems EPDM-rubber.

De plaatsing van deze werf met Mastersystems werd uitgevoerd door Vanheertum dakwerken bvba uit Turnhout. Zij zijn dankzij een kwalitatieve opleiding gecertifieerd in de plaatsing van Mastersystems, en zijn al tientallen jaren rotsvast overtuigd van dit product, wat resulteert in een heel aantal mooie projecten per jaar.

Projectdetails  
Grootte van de werf: 310 m2
Bouwheer: Vanheertum bvba
Plaats van de werf: Turnhout
Type EPDM: MasterSystems
Welke isolatie: Recticel Powerdeck F
Type gebouw: eengezinswoning