Regenwater recupereren

Onze EPDM-stroken zijn zeer geschikt voor het bekleden van goten. Doorgaans zijn goten moeilijk af te dichten met traditionele dichtingsmembranen door de combinatie van diverse ondergronden, hoeken en scherpe kanten. Het soepele EPDM-membraan is te verkleven op nagenoeg iedere ondergrond.  

Kelders en funderingen waterdicht maken

EPDM-stroken kan je aanbrengen als waterkering op de funderingen of op het ondergrondse metselwerk. De grondwaterkering plaats je op de fundering en trek je op tot aan de binnenmuur op het niveau van de vloerpas. Dit wordt toegepast in verschillende bouwtypes: traditioneel metselwerk, houtskeletbouw, massiefbouw, … Uiteraard moet je steeds aandacht schenken aan de plaatsing van de isolatie om koudebruggen te vermijden.  

Waterkering in muren

De waterdichtingsfolies kan je eveneens toepassen om het doordringen van vocht in muren te voorkomen. Deze soepele folies zijn gemakkelijk te verwerken en zorgen voor een doeltreffende bescherming tegen opstijgend vocht in draagmuren. Het ruwe oppervlak zorgt voor een verbeterde mortelhechting en helpt om het zijwaarts afglijden van het metselwerk te voorkomen. 

Afwerken van ramen en deuren

Zelfklevende EPDM-stroken hebben belangrijke eigenschappen om gevelconstructies op een correcte manier te kunnen afdichten. Aan de binnenzijde van de dragende constructie is de luchtdichting een belangrijke factor. De EPDM-stroken zorgen ervoor dat de condensatie van waterdamp bij ongewenste luchtstroming kan vermeden worden. 

Aan de buitenzijde daarentegen spelen eisen als 100% UV-bestendigheid, winddichting en het tegengaan van waterstuwing bij neerslag of slagregen. Ook voor deze factoren is het gebruik van zelfklevende en gewapende EPDM-stroken als afdichting aan te bevelen. 

Onze vier tips:

  1. EPDM-membraan is te verkleven op zowat iedere ondergrond, of het nu gaat om zink in de dakgoot of metselwerk. 
  2. EPDM-stroken zijn verkrijgbaar in diverse breedtes, waardoor je in functie van het detail dat je afwerkt de juiste afmeting kan bestellen. 
  3. Controleer goed welke accessoires je nodig hebt om bijvoorbeeld de EPDM correct te verlijmen. 
  4. Gebruik gewapende EPDM-stroken voor een maximale bescherming tegen extreme weersomstandigheden.