Altijd soepel

Mastersystems kan je gebruiken voor zowel het afwerken van een dakterras als voor een balkon, al dan niet met hout of tegels bedekt. Het membraan onderscheidt zich dankzij de hoge ponsweerstand. Je kan het terras afwerken met zowat elk type vloer. Gebruik je bijvoorbeeld houten vlonders, dan zal Mastersystems ongevoelig blijven voor het uitzetten of krimpen ervan. Het membraan blijft zowel in de zomer als de winter zeer soepel. 

Draagkracht

Draagkracht is belangrijk voor je dakterras of balkon. Platte daken zijn doorgaans te belopen, maar een dakterras krijgt daarbovenop vaak een aankleding met meubels. Speciale wensen (denk aan een jacuzzi) kunnen al gauw een ton extra gewicht toevoegen. In de eerste plaats moet de dakconstructie voldoende draagvermogen hebben. 

Bekijk met een architect of stabiliteitsingenieur of de constructie geschikt is voor de oplossing die je in gedachte hebt. Ook de isolatie moet voldoende sterk zijn om het terras te dragen. 

Wil je een dakterras maken van je plat dak, dan moet je daarvoor een stedenbouwkundige vergunning aanvragen. Al is het net zo goed mogelijk dat je huidige vergunning volstaat, want bij nieuwbouwwoningen zit het omvormen van een plat dak naar dakterras vaak al in de vergunning vervat.  

Onze vijf tips:

Het is mogelijk om het Mastersystems-membraan op een terras of op een balkon te gebruiken, maar met de volgende voorzorgsmaatregelen:  

  1. Controleer goed de draagkracht van de constructie waarop Mastersystems wordt aangebracht. 
  2. Het is beter om een geotextiel te plaatsen onder het tegelsysteem. 
  3. Wanneer je cement gebruikt, moet je ervoor zorgen dat het cement het membraan niet beschadigt. Je kan een dilatatiemat/drainagemat (van PE-folie) gebruiken om het Mastersystems-membraan te beschermen. 
  4. De isolatie moet sterk genoeg zijn om de belasting te dragen.  
  5. Let erop dat de reling waterdicht is op de plaats waar deze het membraan doorboort. Je kan hiervoor eventueel de vloeibare afdichting Frankosil gebruiken.