Handelszaak, Ooigem

Gebeten door de Mastersystems EPDM-microbe 

We hebben tot nu toe slechts weinig dakwerkers ontmoet die zo begeesterd waren door Mastersystems EPDM als Nico Desmet. En dit terwijl hij vroeger liever zijn handen afhield van platte daken. Deze houding was hem waarschijnlijk ingegeven door het indertijd wijdverspreide adagio ‘een plat dak meneer, da’s altijd miserie’…

Mastersystems-EPDM op dak handelszaak in Ooigem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mastersystems, dé oplossing voor platte daken

Intussen beseft Nico dat die ‘miserie’ van vroeger hoofdzakelijk toe te schrijven was aan het gebruik van minderwaardige technieken op vlak van waterdichting en aan een soms onoordeelkundige opbouw van de platte daken in kwestie. Sinds hij Mastersystems EPDM ontdekt heeft, is de afkeer omgeslagen in een echte euforie en kunnen de platte daken zich niet snel genoeg aandienen!

 

Mastersystems-EPDM in Ooigem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jong geleerd is oud gedaan

Reeds als 8-jarige bracht Nico Desmet zijn woensdagnamiddagen en vakanties door op de werven samen met zijn vader. Voor Nico was elke werf een spannend avontuur. Zijn vader bracht hem maar te graag de kneepjes van het bouwvak bij, waardoor Nico nu kan terugvallen op een ervaring die je maar zelden ziet. Met zijn bedrijf, bvba ND Dakwerken, bedient Nico klanten in heel Vlaanderen, alleen of in gezelschap van zijn vaste onderaannemer.

Van de familie moet je ’t hebben

Onlangs mocht Nico Desmet in het West-Vlaamse Ooigem een project realiseren dat we gerust kunnen omschrijven als ‘de moeder van alle platte daken’, en dit in opdracht van zijn schoonbroer. Deze heeft een zaak in haarden en verwarming, in de brede regio gekend als ‘Haarden Lefebvre’. Met een uitbreiding voor ogen, kon hij een aanpalend pand aankopen. Dit werd afgebroken en er werd een nieuwbouw opgetrokken, die geïntegreerd werd met de oorspronkelijke winkel.

Het gelijkvloers van de nieuwbouw doet dienst als showroom en daarboven bevindt zich een woonappartement. De opdracht was niet min: 6 platte daken waarbij het oud dak moest aansluiten op het nieuwe gedeelte. Niveauverschillen, buizen en schouwen die door de platte daken steken, een waterpartij op het verdiep en ingewerkte ramen zorgden voor een complexe afwerking. Je zou voor minder het zweet in de handen krijgen. “Maar met Mastersystems konden we deze uitdaging perfect aan”.

Mastersystems-EPDM in Ooigem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een zalig product

Nico Desmet: “Mastersystems-EPDM is een fantastisch product, zowel wat de producteigenschappen als het plaatsingsgemak betreft. Het product behoudt zijn soepelheid en zijn waterdichtend vermogen.

Het eindresultaat oogt ook bijzonder mooi, netjes en esthetisch. Bovendien is het comfortabel en veilig werken met deze folie. Dankzij de extreme soepelheid van Mastersystems EPDM zijn complexe vormen en afwerkingsdetails mogelijk.

Tenslotte een argument dat vaak onderschat wordt: latere aanpassingen en verbouwingen zijn steeds mogelijk en houden weinig risico in. Zo kunnen er achteraf zelfs gaten in het materiaal geboord worden en nieuwe leidingen doorgevoerd, zonder dat, na afwerking, de waterdichting in het gedrang komt”.

 

Projectdetails

Bouwheer

Kenneth Lefebvre

Architect

Bill Cosman

Dakwerker

ND Dakwerken Nico Desmet (Wevelgem)

Type EPDM

Mastersystems

Type gebouw

Handelszaak Lefebre Haarden (Ooigem)

Plaats van de werf

Ooigem

Grootte van de werf

450 m2

Welke isolatie

Recticel Powerdeck F

Verdeelpunt

Defrancq Bouwspecialiteiten