BEN-school, Relegem

Nieuwe BEN-school met energiezuinige Masterreflect-EPDM 

Voor de bouw van een nieuwe BEN-school in Relegem ging de gemeente Asse in zee met Radar architecten uit Antwerpen. Voor de bekleding van het dak vertrouwde men op de kwaliteit van de Masterreflect, EPDM-stroken en de Tradex loodvervanger. Energiezuinig, milieuvriendelijk én efficiënt.

 

Ecologie en kwaliteit hand in hand

Op deze nieuwe bijna-energiezuinige school werd een energiezuinig Masterreflect-EPDM dakdichtingssysteem geplaatst. Deze werd geplaatst met de verspuitbare contactlijm Mastercontact PX 300. Op dit witte EPDM-rubber reflecteren zonnestralen tot 75%. Zo ontstaat een warmteschild en vermindert de temperatuur boven het dakvlak gevoelig.

Bovendien is de Masterreflect de ideale dakbedekking voor kristallijne zonnepanelen. Zijn reflecterende vermogen verhoogt het rendement van de zonnepanelen tot 4% wat u een dak met een algemeen hoog rendement oplevert. Recycleerbaar en 100% ozon-en UV-bestendig.

BEN-school in Relegem met Masterreflect-EPDM dak

Masterreflect met fleeceback

De Pre-tapenaadverbinding van de Mastersystems-EPDM is een vooraf in de fabriek aangebrachte zelfklevende nadentape. Naden maken gaat zo 70% sneller. De polyestercachering aan de onderzijde verdeelt de dampdruk op een efficiënte manier. Een strak en vlak dak ligt zo binnen handbereik. Het dikke membraan biedt de dakhuid de allerhoogste bescherming tegen mechanische beschadiging en inscheuring. De dimensionele stabiliteit zorgt dan weer voor een correcte plaatsing met behoud van 400% rekvermogen. De producten van VM Building Solutions zijn innovatief, kwaliteitsvol, energiezuinig en 100% waterdicht. Daar tekent u toch ook onmiddellijk voor, niet?

BEN-school in Relegem met wit Masterreflect-EPDM dak

Projectdetails

Grootte van de werf

600 m2

Bouwheer

Gemeente Asse

Aannemer

Jo Landuyt (Sijsele)

Architect

Radar architecten (Antwerpen)

Plaats van de werf

Relegem

Type EPDM

Masterreflect

Welke isolatie

PIR iko alu

Type gebouw

Nieuwbouw school