Aanbouw, Ninove

Slimme renovatie van een aanbouw in Ninove met Mastersystems-EPDM Pre-tape. 

Plat dak zorgt voor ruim 30 m2 extra woonruimte

Veel woningen in ons land werden in de loop der jaren voorzien van de nodige bijgebouwen en van een aanbouw her en der. Meestal gaat het hier om puur functionele berghokken om voorwerpen of werktuigen te beschermen tegen het ongure weer. Wanneer zo’n aanbouw professioneel onder handen wordt genomen, kan dit leiden tot een aanzienlijke vergroting van de bewoonbare oppervlakte van de woning. Dit is dan ook wat Sammy Vancutsem en Tom De Gieter van Dakwerken VCS – De Gieter in Ninove gerealiseerd hebben.

Mastersystems-EPDM op dak aanbouw in Ninove

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puur functioneel

Tegen deze privéwoning in Ninove bevond zich een aanbouw die niet rechtstreeks toegankelijk was vanuit de woning. Het dak bestond uit transparante kunststof golfplaten zonder verdere isolatie. Daardoor kon deze vrij grote ruimte van ruim 30 m2 enkel puur functioneel gebruikt worden als opslag en in de zomer als werkplaats of hobbyruimte.

Liever geen half werk

Sammy Vancutsem: “We werden door de eigenaars van de woning benaderd met de vraag om het dak van de aanbouw te renoveren. Bij een eerste plaatsbezoek werd ons meteen duidelijk dat, mits enkele extra ingrepen, deze aanbouw meer kon worden dan enkel maar een opslagruimte. We stelden voor om een volwaardig plat dak te realiseren. Hiervoor hebben we een nieuwe houtstructuur aangebracht, voorzien van een dampscherm en een 120 mm Recticel Powerdeck F-isolatie”.

Het dak werd gedicht met Mastersystems-EPDM-dakbedekking. “Wij kiezen altijd voor Mastersystems omwille van de uitmuntende kwaliteit”. Een prachtig strak dakvlak? Mastersystems-EPDM met fleeceback! De polyestercachering aan de onderzijde zorgt voor een dampdrukverdelende werking.

“Dankzij de dimensionele stabiliteit en de Pre-tape verliep de plaatsing heel vlot”. Pre-tape is een vooraf in de fabriek geplaatste zelfklevende nadentape die ervoor zorgt dat de dakwerker tot 70% sneller naden maakt. Bovendien geniet de klant van helder regenwater”. Langs buiten werd de oversteek stijlvol bekleed met cederhout. Een oplossing en combinatie die zowel esthetisch als kwalitatief bijzonder hoog scoort.

Meerwaarde

De nieuwe structuur werd aangebouwd ter hoogte van de keuken. Door een extra deur in de keukenmuur is de aanbouw nu direct toegankelijk vanuit de woning. De vroegere berging werd omgetoverd tot een ruime comfortabele eetplaats, waardoor de bewoonbare oppervlakte van de woning met ruim 30 m2 werd uitgebreid. En óf dit een serieuze meerwaarde is!

Mastersystems-EPDM op dak aanbouw in Ninove

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projectdetails

Bouwheer

Bilteryst

 

Dakwerker

Dakwerken VCS – De Gieter (Ninove)

Type EPDM

Mastersystems met Pre-tape

Type gebouw

Privéwoning

Plaats van de werf

Ninove

Grootte van de werf

30 m2

Welke isolatie

Powerdeck F Recticel 120 mm

Verdeelpunt

Defrancq Bouwspecialiteiten